fbpx

Nyansernas värld

I ett tidigare inlägg visade vi två exempel på färgsättning där vi utgått från en inspirationsbild. Ett annat sätt att arbeta med färg är att leta färger som har något gemensamt. Det kan vara kulör, svarthet eller vithet. 

Att skapa en färgsättning där färgerna har samma förhållande mellan kulörthet, svarthet och vithet brukar kallas att man gör en nyanslik färgsättning. Eftersom färgerna har mycket gemensamt kommer de att fungera ihop. 

(Vill du veta hur man gör steg för steg? Då tipsar vi om att gå vår gratis kurs om färgsättning. Du hittar kursen under “Kurser” på vår hemsida! För att få tillgång till materialet krävs att man gör ett köp i kassan. Köpet kostar o kr (noll kronor) och du förbinder dig inte till någonting.)

I det här exemplet har vi satt samman ett inredningsförslag som bygger på flera olika kulörer; gult, rosa, blå, blågrön och gulgrön. Eftersom förhållandet mellan vithet, svarthet och kulörthet är samma i alla färgprov och produkter så uppstår balans och harmoni – trots att vi har så många kulörer.

Och som du ser – det spelar ingen roll vilken del av färgskalan du trivs med. Metoden fungerar precis lika bra vare sig du gillar bleka pasteller eller starkare färger! En bra metod går att tillämpa oavsett vilken stil eller färgskala du vill skapa. 🌿

Rulla till toppen
Hur kan vi hjälpa dig?

Vi återkommer med svar så snart vi har möjlighet, oftast inom 24 timmar.