fbpx
STARTA IDAG
MÖJLIGHET TILL RÄNTEFRI DELBETALNING
LÄS I DIN EGEN TAKT
Jobba med inredning

Utbildning till certifierad inredare

Pedagogiskt och professionellt yrkesprogram för dig som söker den bästa och bredaste utbildningen inom inredning. Att arbeta som inredare passar dig som vill arbeta med ett kreativt och fritt yrke med fokus på färg och form.

Utbildningens innehåll är framtaget i samarbete med Arkitekt SAR/MSA. Tillsammans med vår långa erfarenhet av inredning och vuxenutbildning säkerställs att du får lära dig allt du behöver för att kunna arbeta professionellt med inredning. 

Vi firar tre år och du får 50 % rabatt på alla yrkesutbildningar

Rabatten är avdragen och du ser det nya priset i kassan. Kampanjen gäller så länge vi har platser kvar eller som längst till 2024-06-09.
Säkra din plats och anmäl dig idag.
Du är varmt välkommen!

Certifierad inredare och homestylist

skräddarsy ditt eget alternativ och betala bara för det som just du behöver

Vill du arbeta professionellt med inredning och ta fram kompletta inredningskoncept till privatpersoner och offentliga miljöer? Kanske vill du styla bostäder inför försäljning och hjälpa dina kunder till en lyckad affär?

Inredningsprogrammets yrkesutbildning certifierad inredare och homestylingkonsult passar dig som vill gå en heltäckande utbildning och kunna arbeta med alla typer av inredningsuppdrag, antingen som anställd eller i ditt eget företag.

Utbildningen varvar teori med praktiska övningsuppgifter. Du lär dig grunderna i inredningsteori och hur du systematiskt arbetar fram inredningskoncept som både blir funktionella och visuellt tilltalande. Du lär dig allt ifrån att välja material, möblering, färgsättning och belysning till att rita digitala planritningar och använda olika visuella verktyg moodboard, stilplanscher och conceptboard.

Inom Homestyling fokuserar du på det visuella intrycket och hur du kan styla bostaden för att visa den från sin bästa sida och tilltala rätt målgrupp inför försäljning. Ofta utgår du från den befintliga inredningen men tar bort och lägger till föremål för att skapa rätt känsla och en röd tråd i inredningen.

Vår mest prisvärda utbildning innehåller övningsuppgifter som du gör för att befästa och tillämpa dina nya kunskaper. Har du frågor eller behöver hjälp längs vägen finns vi självklart tillgängliga för personlig handledning!

Utbildningen avslutas med ett certifieringsprov och när det är godkänt får du ett certifikat där Inredningsprogrammet som utbildningsanordnare intygar att du genomfört utbildningen och kan tillämpa dina kunskaper på ett bra sätt. Ett certifikat skapar trygghet hos potentiella arbetsgivare och kunder och gör att du kan titulera dig certifierad inredare och homestylingkonsult.

PRIS
9 950 kr  –  JUST NU 50% rabatt! Du betalar bara 4975 kr

Rabatten dras automatiskt. Erbjudandet gäller så länge vi har platser kvar, som längst till och med 2024-06-09.

NIVÅ
Yrkesutbildning

CERTIFIERING
Certifierad inredare
Certifierad homestylist

PROGRAMSTART
Börja direkt och läs i en takt som passar dig

100% DISTANS
Läs på distans med digital support

ANTAL INLÄMNINGSUPPGIFTER SOM INGÅR
0/25

ANTAL INLÄMNINGSUPPGIFTER SOM KAN KÖPAS
Välj att köpa till 0-25 inlämningsuppgifter vart efter du rör dig framåt i utbildningsmaterialet. Du betalar bara för den feedback som just du vill ha och behöver.

Rättning av anpassat certifieringsprov ingår i utbildningskostnaden.

BETALNING
Välj hur du vill betala i kassan. Möjlighet till räntefri avbetalning finns.

4.9/5

Certifierad inredare och homestylist

För dig som vill vara väl förberedd inför certifieringsprovet

Vårt mest sålda program innehåller precis samma kursinnehåll som ovan. Skillnaden är att utbildningen innehåller 10 obligatoriska inlämningsuppgifter. 

Efter varje inlämningsuppgift får du personlig och konstruktiv feedback som maximerar din utveckling. Välj det här alternativet om du vill ha ett prisvärt alternativ där du kan känna dig trygg med att du lär dig allt som förväntas. 

PRIS
19 950 kr
JUST NU 50% rabatt! Du betalar bara 9 975 kr

Rabatten dras automatiskt. Erbjudandet gäller så länge vi har platser kvar, som längst till och med 2024-06-09.

NIVÅ
Yrkesutbildning

CERTIFIERING
Certifierad inredare
Certifierad homestylist

PROGRAMSTART
Börja direkt och läs i en takt som passar dig

100% DISTANS
Läs på distans med digital support

ANTAL INLÄMNINGSUPPGIFTER SOM INGÅR
10/25. Välj att köpa till 0-15 inlämningsuppgifter vart efter du rör dig framåt i utbildningsmaterialet. De flesta klarar sig dock bra med de 10 Inlämningstillfällen som ingår.

BETALNING
Välj hur du vill betala i kassan. Möjlighet till räntefri avbetalning finns.

4.9/5

Certifierad inredare och homestylist

Maximera din utveckling genom 25 tillfällen med konkret feedback

Vår mest exklusiva utbildning innehåller precis samma kursinnehåll som ovan. Skillnaden är att utbildningen innehåller 25 obligatoriska inlämningsuppgifter. 

Efter varje inlämningsuppgift får du personlig och konstruktiv feedback som maximerar din utveckling. Om du vet med dig att du mår bra av regelbunden återkoppling på ditt arbete så är detta vårt mest prisvärda alternativ.

PRIS
34 950 kr –  JUST NU 50% rabatt! Du betalar bara 17 475 kr

Rabatten dras automatiskt. Erbjudandet gäller så länge vi har platser kvar, som längst till och med 2024-06-09.

NIVÅ
Yrkesutbildning

CERTIFIERING
Certifierad inredare
Certifierad homestylist

PROGRAMSTART
Börja direkt och läs i en takt som passar dig

100% DISTANS
Läs på distans med digital support

ANTAL INLÄMNINGSUPPGIFTER SOM INGÅR
25/25

BETALNING
Välj hur du vill betala i kassan. Möjlighet till räntefri avbetalning finns.

4.9/5
Inredningsprogrammet

En utbildning kan förändra allt

För dig som vill bli certifierad inredare och homestylist

Inredare
Inredningsprogrammet

Läs mer om hur det är gå en utbildning till Certifierad Inredare och Homestylist

Inredningsprogrammets utbildning till certifierad inredare och homestylist passar dig som vill arbeta med inredning. Kanske vill du starta eget eller söka arbete som homestylist, inredare eller butikssäljare? 

Under utbildningen förbereder du dig både för att starta eget och får tips på hur du kan göra för att hitta intressanta arbetsgivare.

Som certifierad inredare och homestylist skapar du funktionella och tilltalande miljöer för olika kontexter; privata bostäder, arbetsplatser eller andra offentliga miljöer.

Rollen kan innefatta allt ifrån enkel rådgivning till konceptutveckling, behovsinventering, utredning av tekniska och praktiska förutsättningar, samordning och kommunikation med kund, beställare, leverantörer och hantverkare.

Det är stor skillnad på att inreda till sig själv och att ta fram inredningsförslag åt andra. För att arbeta med inredning behöver du både fördjupade kunskaper om inredning, färgsättning, material och presentationstekniker.

Idag finns design av hög kvalitet tillgänglig dygnet runt. Valmöjligheterna är oändliga vilket också är också utmaningen. Som Certifierad inredare och homestylist blir du expert på att ta fram riktlinjer och skapa en röd tråd i alla dina projekt, oavsett förutsättningar och stil. 

Du behöver ett fungerande arbetssätt där du testar dina egna idéer och behöver också kunna presentera dina förslag för kunden. 

Visuellt presentationsmaterial så som moodboards, produktsammanställningar, skisser och ritningar utgör ofta en viktig del i kundens beslutsunderlag och det är viktigt att det blir rätt och ser professionellt ut. Under utbildningen kommer du redan från start öva på presentationsteknik och därefter förfinar du dina kunskaper under hela utbildningstiden.

Med ett yrkesprogram i ryggen kan du vara säker på att du har utvecklat den förståelse, teoretiska och praktiska kunskap som behövs för att självständigt ta fram, planera, presentera och färdigställa inredningskoncept till privata bostäder och offentliga miljöer.

I 45 lektioner lär du dig

 • Hur du utreder kundens behov och önskemål samt projektets förutsättningar
 • Hur du tar vision och behov till ett konkret inredningsförslag
 • Presentationsteknik som gör att du kan använda moodboards, referensbilder, skalenliga ritningar, text, produktbilder och produktlistor, stilplanscher och mycket mer
 • Materialkunskap
 • Inredningsteori

Under utbildningen varvar du inläsning av teori med övningsuppgifter och fiktiva kunduppdrag. Steg för steg bygger du upp din kompetens och erfarenhet tills du kan hantera egna uppdrag från start till mål.

Fördelen med att läsa på distans är att utbildningen är tillgänglig oavsett var du bor i landet. Inga resor, ingen veckopendling, ingen onödig tidsspillan.

Allt utbildningsmaterial finns i studentportalen och går att ta del av dygnet runt.  

Du kan alltid anpassa studietakten efter dina egna förutsättningar. Vill du läsa heltid en vecka och inget alls nästa? Det går bra. Du jobbar på i din egen takt och lämnar in vart efter du är färdig.

Vid varje inlämningsuppgift står det tydligt beskrivet vad som är ditt uppdrag och vad läraren kommer att bedöma.

När du lämnat in tittar vi på ditt arbete och återkopplar med konkret feedback för att maximera din utveckling.

Feedbacken är skriftlig vilket gör att du kan ta del av den i lugn och ro.

Om du har frågor efter att ha tagit del av våra tankar så får du enkelt kontakt med oss för att prata vidare.

Utbildningens innehåll är konkret och motsvarar studier på gymnasienivå.

För att klara utbildningen behöver du ha intresse för färg, form och design. Du behöver också ha grundläggande datorvana.

Utbildningen till Certifierad Inredare och Homestylist går att läsa på tre olika sätt. 

1. Läs självständigt utan obligatoriska inlämningar

I vårt billigaste utbildningsalternativ studerar du självständigt ända fram till slutprovet.

I kurskostnaden ingår tillgång till studentportalen och inlämning och feedback vid slutprovet.

Om du vill kan du välja att köpa till fler inlämningar där vi ger feedback på ditt arbete, men det är frivilligt.

För att vi ska kunna bedöma dina kunskaper gör du ett utökat slutprov.

Alternativ 1 passar dig som

 • vill läsa så billigt som möjligt
 • klarar att läsa självständigt och ta ansvar för din egen kunskapsinhämtning
 • vill välja själv vilka uppgifter du vill lämna in och få feedback på.

2. Läs  självständigt och gör 10 inlämningar där du får feedback på ditt arbete

I vårt mellan-alternativ läser du självständigt men lämnar in 10 uppgifter för bedömning och feedback innan du gör slutprovet.

I kurskostnaden ingår tillgång till studentportalen, inlämning och feedback vid 10 tillfällen samt inlämning och feedback vid slutprovet.

Om du vill kan du välja att köpa till extra inlämningar för de uppgifter som inte ingår, men det är frivilligt. 

Alternativ 2 passar dig som

 • Vill få regelbunden rättning och feedback
 • Känna dig trygg med att du lärt dig allt som är nödvändigt innan slutprovet
 • Ha viss valfrihet gällande vad du lämnar in och inte.

3. Läs  självständigt och gör 25 inlämningar där du får feedback på ditt arbete

I vårt lyxigaste alternativ läser du självständigt men lämnar in 25 uppgifter för bedömning och feedback innan du gör slutprovet.

I kurskostnaden ingår tillgång till studentportalen, inlämning och feedback vid 125tillfällen samt inlämning och feedback vid slutprovet.

Alla inlämningar ingår i grundpriset för utbildningen.

När slutprovet närmar sig känner vi dig och din kapacitet och du gör därför ett mindre slutprov än studenter på alternativ 1 och 2.

Alternativ 3 passar dig som

 • Vill få alla uppgifter bedömda och rättade
 • Maximera antalet tillfällen för feedback och därmed din egen utveckling.

Viktigt:

Alla studenter läser precis samma utbildning och får precis samma certifikat efter att slutprovet är godkänt. Inget alternativ är bättre eller sämre – bara olika, precis som vi människor och våra förutsättningar.

Vill du rådgöra med någon innan du väljer? Varmt välkommen att ringa oss!

Utbildningen innehåller allt du behöver för att börja arbeta med inredning och/eller homestyling.

Du hittar hela utbildningsplanen här nedanför.

I utbildningsplanen beskrivs utbildningens syfte, kunskapsmål och allt annat du behöver veta. Du kan öppna den på skärmen eller ladda ned som PDF.

Frågor? Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss!

Vanliga frågor

1. Vi kan vuxenutbildning

Hos inredningsprogrammet arbetar bara högskoleutbildade lärare med erfarenhet av att skapa utbildningar för vuxna.

2. Pedagogiskt och tydligt

Utbildningen har ett genomarbetat och genomtänkt upplägg som steg för steg bygger på din kompetens.

Vi är noggranna och ger personligt anpassad feedback just till dig.

3. Kreativt och roligt

Att utbilda sig till Inredare är ROLIGT!

Du kombinerar teori med arbetsmetodik och lär dig säljande visualiseringstekniker. En härlig tid väntar!

Det beror på vad du behöver för att utbildningstiden ska bli så bra som möjligt.

 • Vet du med dig att du mår bra av regelbunden feedback så är det bäst att välja ett av alternativen där du lämnar in dina uppgifter.

  Genom regelbunden feedback kan du känna dig trygg med att du lär dig allt som förväntas och att du maximerar din egen utveckling.

 • Vill du läsa till lägsta möjliga kostnad eller ha full frihet att skräddarsy ett alternativ som passar just dina behov?

  Då väljer du alternativet där alla inlämningar är frivilliga.

   

  Ångrar du dig och vill ha feedback på något moment?

  Det är alltid möjligt att köpa till rättning och feedback.


  Priset varierar beroende på hur stor inlämningen är och hur lång tid den tar att rätta och ge feedback på. Det du betalar för vid en inlämning är alltså vår arbetstid. 

Utbildningen är utformad så att du så snabbt som möjligt kunna börja arbeta med inredning. Det är ändå viktigt att ha med sig att utbildningen kräver tid och engagemang.

Många studenter återkopplar i sin feedback att utbildningen är bredare – men också roligare – än vad man först trodde. 

Om du läser på 100% är du färdig på ungefär sex-nio månader.

Beroende på 

 • studievana
 • hur mycket tid du kan lägga varje vecka
 • hur effektivt du arbetar
 • ambitionsnivå
 • vad du har för erfarenheter och förkunskaper

så kan det förstås ta längre tid eller gå fortare att bli färdig.

Ja. Inredningsprogrammet samarbetar med Payson som gör det möjligt att delbetala utbildningskostnaden.

Paysons villlkor hittar du här.

Utbildningen sker på distans och är helt utan fysiska träffar.

Allt kursmaterial och alla lektioner finns i den digitala kursportalen.

Upplägget ger högsta möjliga grad av flexibilitet.

När du behöver så hör du av dig till oss via telefon, mejl eller via vår digitala support som du enkelt hittar i kursportalen. 

Fysiska träffar skulle öka våra kostnader vilket skulle ge högre pris för utbildningen. Det är den ena sidan. Den andra är att vi inte vill lägga till onödiga kursmoment.

Utbildningens innehåll är konkret och motsvarar studier på gymnasienivå.

För att klara utbildningen behöver du ha intresse för färg, form och design.

Du behöver också grundläggande datorvana.

Du kan ta del av kursmaterialet i mobilen, på en Ipad eller dator.

För att göra dina övnings- och inlämningsuppgifter så behöver du

 • Dator med normal kapacitet
 • Ordbehandlingsprogram
 • Papper och pennor (ca 500-1000 kr beroende på vad du redan har)
 • Linjal eller skallinjal
 • SketchUp eller motsvarande program där du kan göra ritningar. 

Exakta rekommendationer finns i kursmaterialet.

Nej, det kan man tyvärr inte. Det går bra att studera på deltid om du behöver försörja dig under studietiden.

Vi har haft flera studenter som fått beviljat att studera på deltid med A-kassa. Studier är ofta ett bra sätt att öka sina chanser till anställning. Hör med din handläggare vad som gäller för dig.

Ja och nej.

Att utbilda sig är frivilligt och du väljer själv om du vill slutföra dina studier eller inte. Ibland ändras förutsättningarna eller intresset och du väljer själv om du vill slutföra utbildningen eller inte.

Vår kundgaranti ger dig möjlighet att logga in i kursportalen och prova utbildningen i fjorton dagar efter köp.

Om du inte vill fullfölja köpet meddelar du detta skriftligen och får dina pengar tillbaka.

Efter 14 dagar är det inte längre möjligt att häva köpet.

Anmäl dig genom att välja utbildningsalternativ och klicka på knappen “anmäl dig här”. Genomför ditt köp i kassan. Därefter är det bara att börja. Välkommen!

Vi har öppet vardagar 9-17.

Du kan ringa oss på 070-598 18 65

eller

Skicka epost till 

info@inredningsprogrammet.se

© 2023 All Rights Reserved.

Rulla till toppen

Vi firar tre år!

50 % rabatt på alla yrkesutbildningar

Rabatten är avdragen och du ser det nya priset i kassan. Som vanligt har du möjlighet att testa utbildningen i två veckor innan du bestämmer dig. Varmt välkommen!

Kampanjen gäller under perioden 2024-05-13 till och med 2024-06-09.

OBS: Begränsat antal platser vilket betyder att kampanjen kan komma att avslutas i förtid. Smartast är att säkra din plats redan idag.

Jobba med inredning
Hur kan vi hjälpa dig?

Vi återkommer med svar så snart vi har möjlighet, oftast inom 24 timmar.