fbpx

Det här med att gå upp på morgonen när det är kolsvart. Eller det här med att det är helt mörkt redan vid middagstid kanske inte direkt är vår favorit. Just den här perioden när det är mörkt men ändå inte adventsmys med ljusstakar och stjärnor måste man ta sig igenom med hjälp av trix och list. Hit räknar vi levande ljus som kan få vilken hösthatare som helst på bra humör 😅

Man smyger upp på morgonen fast man inte vill. Tänder några få smålampor och sen kör man levande ljus resten. Kanske lite snäll och mjuk musik på låg volym. Det bästa är att det fungerar med vilka ljus som helst, billiga från ICA, Rusta ÖB eller vad som. Ljus är mysigt och kräver inte några stora investeringar. Vill man lyxa med ögongodis som tillför färg, textur och håller för granskning när dagsljuset letat sig fram så är ljusen från Ester & Erik underbara! Eleganta ljus av bästa kvalitet där det yttre färgade lagret läggs på genom att doppas för hand på traditionellt sätt. Varje ljus är en liten bit av gediget hantverk.

Sortimentet består av ljus i varierande storlek, höjd, färg och form. De har bland annat klassiska ljus, doftljus, ljusstakar och tillbehör. Det finns helt enkelt något för varje tillfälle, varje färgskala och varje årstid. Titta på bilden här ovan till exempel. Är inte färgerna helt underbara?! Känns varmt och mysigt och lyxigt – ögongodis som sagt!

Många ljus i grupp blir ett fint blickfång! Man behöver ju inte heller tända alla samtliga. Säg att man ställer fem-sju tillsammans så kan man variera sig och tända tre och låta de andra bara stå. Nästa gång tänder man en annan kombination osv. Snyggt och mysigt!

Adventslyx – fint att stå framme och kanske bara tända ibland? Som ett smycke!

Den här formen är också underbar tycker vi! Tar för sig och passar både det klassiska, skandinaviska och eklektiska hemmet. We Like!

Sist men inte minst – äntligen ett snyggt adventsljus.

Ljusen från Ester & Erik finns hos många återförsäljare, både butiker och online. Du kan t ex kolla här, här och här där vi såg att det fanns rabatt-erbjudanden just nu (En snabb googling ger också fler alternativ 🤗)

Vad har vi mer sett som vi gillar på temat ljus… finns så klart hur mycket som helst men vi kan väl ta några exempel!  Först en takkrona med plats för 8 kronljus. Kronan kan med fördel dekoreras efter eget huvud för att passa respektive årstid. Kronan hittar du här för 299 kr. (Vi tycker den gör sig bäst när den fått lite hjälp på traven med grankvistar eller liknande men se upp så det inte börjar brinna!)

Till höger ser du något annat! Det är den lyxiga Agat serien från Mojoo där man använt halvädelstenar för att skapa brickor, boxar och ljusstakar. Finns i guld och svart. Ljusstaken heter Stardust – bara en sån sak! Mojoos produkter hittar man bland annat här och här.

Sen ska vi så klart inte glömma doftljusen! Kanske juliga dofter eller en favorit med Patchouli & Cederträ som ger lite kryddig, jordig och träig doft. Cederträ sägs kunna lindra stress och är lugnande precis som lavendel. Ljusen från Yvelis of Sweden är handgjorda med eteriska dofter och svenskt rapsvax. Veganskt, miljövänligt och tillverkat i Roslagen! Ljusen finns i två storlekar där det mindre brinner i ungefär 30 timmar och det större ca 45 (på bilden ser du det större).

Doftljusen hittar du hos återförsäljare eller direkt hos tillverkaren här. Alltid lika roligt med små svenska företag tycker vi! 🌿

 

Vita blommor & Amber, Vitt thé och Ingefära, Rossini & Vanilj, Cederträ & Bergamott, Kanel… mmm…

Rulla till toppen
Hur kan vi hjälpa dig?

Vi återkommer med svar så snart vi har möjlighet, oftast inom 24 timmar.