fbpx

Love at first sight

Ibland ramlar man på produkter av en slump. Produkter som gör en glad och imponerad på samma gång. Love at first sight. Nu ska vi visa en sådan och som alltid är det extra roligt att få lyfta exempel på kvinnliga formgivare och entreprenörer!

Hve me overs grundare heter Linda Fratini och hon har startat produktion av stora krukor av svensk furu. Krukorna tillverkas mot beställning i ett snickeri i Västra Götaland. I dagsläget finns en kollektion med fyra olika krukmodeller. Modellerna är maffiga men enkla – nästan skulpturala tycker vi. Varje kruka sågas, slipas, målas och monteras för hand för att sedan numreras. Kanske inte direkt kvalar in under budgetsegmentet men å andra sidan något att älska under många många år?

Krukan tillverkas så resurssnålt som möjligt och man får ut två stycken från samma bräda genom att formgivningen av de två modellerna bygger på motsatsförhållande. Det gör att det enda spillet blir sågspån! Vad vi har sett så finns krukorna i brunt, svart och den här underbara koboltblå. En riktig statement piece. 


Den svarta. Vi gillar att träet får ta plats. Man vill liksom sträcka fram handen och känna på den och kan nästan känna lukten av trä i näsan😍


Den svarta. Vi gillar att träet får ta plats. Man vill liksom sträcka fram handen och känna på den och kan nästan känna lukten av trä i näsan😍

Och brun 😍 Så snygg! Heja dig Linda och vill ni kika närmare på produkterna så hittar ni Hve me over här!

Rulla till toppen
Hur kan vi hjälpa dig?

Vi återkommer med svar så snart vi har möjlighet, oftast inom 24 timmar.