fbpx

ikeas digitala museum
en härlig trip längs memorylane

IKEAS digitala museum! Har ni kollat? Det är en riktig guldgruva för den som vill se hur svensk inredning har utvecklats från 1950 och framåt. Alla kataloger finns digitaliserade och går att bläddra i.  Du hittar till alla kataloger här

Bara framsidornas utveckling är värt ett besök i sig. Några av våra favoriter är

1960 – Okej, först lite otydligt vad det handlar om. Men, ganska roligt när man upptäcker att möblerna syns i spegelglaset. De ser dessutom snygga ut! Visst vill man se mer?! Kul grepp tycker vi.

1962 – Se vad nätta möblerna är och vad tätt allting är placerat. Ett enda rum men man får plats öppenspis, två soffor, en bokhörna med fotölj och hyllsystem och även en arbetsplats. Funktionellt är ledordet vilket också speglar behoven i en tid där vi bodde fler på mindre yta.

1979 – Tänk att få byta ut högen med soffkuddar mot stora, mjuka i en mer samtida design… Då hade både soffan och vilstolen varit varmt välkomna in på vårt kontor vilken dag som helst!

1984 – Den här framsidan är väl för härlig? Kontrasterande grundfärger, luftigt och allting får plats att tala för sig själv. Så snygga lampor i bakgrunden också. Sen gillar vi också hur golvlampan får skapa liv och värme genom att lysa upp soffan i förgrunden. Ser varmt och trevligt ut. Snyggt i all sin enkelhet.

2000-talet – Under 2000-talet ser man tydligt hur IKEA använder framsidan som en tavla där de både i bild och text förmedlar olika budskap: Inred som du vill leva (det står vi bakom till 100% alla dagar i veckan) och lev livet lite enklare. Ta en titt så kommer du se fler exempel! Superkul att IKEA visar design och samhällets utveckling på det här sättet. Vi rekommenderar varmt att besöka deras fina sida och göra en djupdykning bland deras fina kataloger! Länk till sidan har du här

Rulla till toppen
Hur kan vi hjälpa dig?

Vi återkommer med svar så snart vi har möjlighet, oftast inom 24 timmar.